veranderingen-bedrijf

Zijn veranderingen binnen een bedrijf te managen? Wij geloven van wel. Door effectief verandermanagement zullen veranderingen goed te managen zijn, en daardoor direct succesvol zijn. Van belang is hierbij dat het verandertraject in goede banen geleid wordt door het management van een organisatie. Het verandertraject is gebaseerd op de structuur van de organisatie, die doorgaans bestaat uit de processen, systemen en rollen binnen een organisatie. 

Weerstand bij veranderingen

Weerstand tegen veranderingen binnen een organisatie is volkomen normaal. Dit komt eigenlijk altijd wel voor, omdat mensen gehecht zijn aan hun gebruiken en tradities. Weerstand komt vaak voor bij de medewerkers, maar ook vaak bij het middenmanagement. Bij het middenmanagement is dit vaak iets meer verborgen, omdat zij wel een soort voorbeeldfunctie hebben naar de medewerkers toe. Om deze reden zullen zij dit nooit zodanig tonen omdat ze anders de medewerkers nooit meer overstag krijgen om de veranderingen te accepteren. Een goede manier om om te gaan met deze weerstand is door emotie toe te laten bij de veranderingen. Managers hebben vaak veel verstand van de processen, maar voor de medewerkers is het belangrijk dat er een menselijke hand bij komt kijken.

WWK-Model

Wanneer de veranderingen worden doorgevoerd, kan het WWK-model een handig handvat zijn. Medewerkers en leidinggevenden moeten Weten wat de veranderingen inhoudt. Hierdoor zijn ze eerder geneigd de verandering te Willen en weten ze of ze de nieuwe manier van werken aan Kunnen. Het WWK-Model bestaat dus uit Weten, Willen en Kunnen. Vaar verlopen verandertrajecten redelijk stroef, terwijl dit eigenlijk nergens voor nodig is. Veranderingen kunnen juist, ook voor medewerkers, heel veel nieuwe kansen opleveren. Daarnaast is het voor medewerkers een nuttig traject om te doorlopen, omdat je er sowieso iets van opsteekt.

Cursus verandermanagement

Denk je nu dat de veranderingen die jij wil gaan doorvoeren in je bedrijf echt op veel weerstand stuiten, dan kan het slim zijn om een cursus verandermanagement te volgen. Een cursus verandermanagement is bedoeld voor bedrijven en overheidsinstanties die veranderingen willen doorvoeren. Je kan in groepsverband meedoen aan zulke cursussen. Vaak variëren de groepen van ongeveer 3 tot 8 personen. Een verander management cursus begint met een quick scan van de organisatie waarna door gezamenlijke brainstorm sessies en gesprekken een plan van aanpak wordt geschreven door de verandermanager. Uiteindelijk zal deze cursus hopelijk tot een soepeler verandermanagement leiden, waardoor er minder weerstand zal zijn bij werknemers, en de sfeer binnen de organisatie gegarandeerd verbeterd.