bouw

Iedereen heeft het nieuws wel gezien afgelopen week. Het klimaatrapport is ernstiger dan verwacht. Er moeten drastische maatregelen gebeuren om de uitstoot te verminderen en opwarming van de aarde tegen te gaan. Gelukkig kan jij zelf ook een groot verschil maken bijvoorbeeld door jouw woning energie neutraal te maken. Hoe je dat precies doet, vertellen wij jou in deze blog.  

Zonnepanelen op het dak

Tegenwoordig zie je het steeds meer in de woonwijken. Vooral wanneer je vanuit een hoger perspectief de stad of dorp bekijkt zie je huizen die zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Wat je dan misschien wel opvalt is dat nog lang niet iedereen panelen op het dak heeft, sterker nog jij zelf ook nog niet! Tijd om actie te ondernemen. Zonnepanelen bestaan uit kleine zonnecellen die de zonnestralen die op de cellen terecht komen omvormen tot stroom. Uiteindelijk kan je eigen opgewekte stroom gebruiken voor de elektrische apparaten in huis. Naast dat het ontzettend milieubewust is, bespaar je ook nog eens op de maandelijkse energierekening.  

Isolatiemateriaal 

Naast zonnepanelen is er nog een zeer effectieve manier om zo min mogelijk energie te verbruiken. Dat kan bijvoorbeeld door het huis zo goed mogelijk te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal tussen de muren, of in het dak. Dit zorgt er voor dat warmte in het huis blijft en de kans klein is kou de woning binnen dringt. Daarnaast kan je bepaalde type vloeren plaatsen die isolerende eigenschappen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Hebeta pvc vloer of Meister Laminaat.  

Warmte pomp 

Tot slot is het installeren van een warmtepomp een zeer goede manier om de energie die nodig is voor jouw woning te neutraliseren. Daarnaast is het een van de meest milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Een warmtepomp is een apparaat die energie uit de natuur gebruikt om de woning waar je woont te koelen of warm te maken. Denk bijvoorbeeld aan de warmte uit de grond of lucht in de omgeving van de woning. Houdt er wel rekening mee dat het energieneutraal maken van het huis een grote investering is. Maar geen zorgen, het is een investering die uiteindelijk ontzettend veel voor jou en het klimaat gaat opleveren.